Seminarimum om den nya grundlagen 7 april

by

Onsdagen den 7 april klockan 12 – 13 är du välkommen på lunchseminarium hos Folkpartiet liberalerna i riksdagen. Så här skriver arrangörerna i sin inbjudan:

Ny grundlag för Sverige

– liberal seger, ännu en kompromiss, eller både och?

Sverige får 2011 en helt ny regeringsform som innebär starkare genomslag för personvalet, större självständighet för domstolarna och tydliggör Sveriges roll som EU-medlem. Folkpartiet är det parti som starkast och uthålligast drivit författningsfrågor och värnet för de individuella fri- och rättigheterna i grundlagen. Men den nya grundlagen är resultatet av en uppgörelse som alla sju riksdagspartier enats om. Blir den nya grundlagen en seger för liberala värderingar?

Talare är professor Daniel Tarschys, en av Folkpartiets ledamöter i grundlagsutredningen och tidigare riksdagsledamot. Värd och samtalsledare är Cecilia Wigström (FP), ledamot i konstitutionsutskottet.

Tid: Onsdagen den 7 april klockan 12.00-13.00

Plats: Riksdagen, Folkpartiets klubbrum, ingång via Mynttorget 2. OBS! Medtag legitimation för riksdagens säkerhetskontroll.

Obligatorisk anmälan till: david.lindberg@riksdagen.se, senast den 6 april. Vid eventuella frågor, tfn 08-786 47 57, 0708-54 90 62

Mat: Vi bjuder på lättare lunchförtäring.

Välkommen!

Cecilia Wigström (FP)

Riksdagsledamot och ledamot av konstitutionsutskottet

Annonser

%d bloggare gillar detta: