Tack för ditt stöd i valet!

by

Det preliminära valresultatet visar att Folkpartiet får 8,3 procent i riksdagsvalet i Stockholms län och 8,7 procent i riksdagsvalet i Stockholms kommun. FP får 9,3 procent i landstingsvalet och i genomsnitt 10,3 procent i de 26 kommunvalen.

Tack till alla er som har röstat på Folkpartiet. Om just du känner att du vill engagera dig för Folkpartiet i Stockholms län eller i någon av våra kommuner är du välkommen att kontakta oss och bli medlem. Ditt engagemang behövs för att göra Stockholmsregionen ännu mera liberal.

Den spännande valrörelsen har slutat med positivt resultat för Folkpartiet i Stockholms län. Alliansregeringen har valts om, Alliansen fortsätter att styra Stockholms läns landsting och Stockholms stad. Folkpartiet får över 10 procent i hälften av länets 26 kommuner. Vi har vunnit sådana framgångar i Täby, Danderyd och Vaxholm att Moderaterna har förlorat den egna majoriteten. FP går framåt med vardera 1 mandat i de två kommuner Upplands-Bro och Nynäshamn där vi styrt med Socialdemokraterna samtidigt som de backar.

Tyvärr ser vi ut att förlora vardera 1 mandat i riksdagen i Stockholms län och stad samt i landstinget. Det värsta av allt är att Sverigedemokraterna tar plats i riksdagen. Invandrings- och integrationsdebatten riskerar därmed att förändras och bli tuffare. Folkpartiets utmaning blir att fortsätta förbättra integrationen för nya svenskar. Vi kommer alltid försvara det öppna samhället och alla människors fri- och rättigheter. Förväntningarna på att FP ska leverera reformer för förbättrad integration ökar.

Jag vill också passa på att tacka alla valarbetare för extraordinära insatser under en mycket intensiv valkampanj. Även om vi inte gått framåt i alla kommuner har vi drivit mycket aktiva valrörelser överallt. Tack för alla era insatser!

Liberala hälsningar

Maria Wallhager
Ordförande för Folkpartiet i Stockholms län

Annonser

%d bloggare gillar detta: