VALUTVÄRDERING 2010

by

Alliansens resultat i årets val är historiskt på många sätt och sätter nu punkt för socialdemokraternas långa maktinnehav. Folkpartiet är näst största parti i alliansen och kommer vara en viktig aktör i regeringen de kommande 4 åren. I Stockholm behöll vi makten i såväl Landsting som i Stockholms stadshus. Bara det unikt och minst sagt historiskt. Senast det hände var på 1950-talet!  Täby är annan kommun som måste lyftas fram där Folkpartiet ökade med över 11%.

Men hur gick det egentligen? Vad gjorde vi bra och vad kan vi göra ännu bättre? För att svar på den frågan har Länsförbundet i Stockholms län tillsatt en valutvärderingsgrupp som ska fördjupa sig i den frågan men också på de frågor som vi måste ta sikte på inför valet 2014.

 Gruppen består av följande:

 • Isabel Smedberg-Palmqvist, sekreterare
 • Malin Danielsson, ordförande
 • Richard Bengtsson
 • Ghita Edmark  
 • Elisabeth Gunnars
 • Carl Axelsson, LUF adjungerad
 • Björn Ljung
 • Lennart Nilsson

Vad tycker du? Vi är mycket intresserade av att höra vad Du tycker om Folkpartiets valrörelse och vilka framtidsfrågor som vi ska ta sikte på. Skicka gärna en kommentar. Alla är självklart välkomna att delta i denna diskussion, medlem som icke medlem.

På återhörande/ Malin Danielsson och Isabel Smedberg-Palmqvist

Annonser

Ett svar to “VALUTVÄRDERING 2010”

 1. Tobias Hammarberg Says:

  Med den politik som partiet har i partiprogrammet är det för mig ofattbart att vi endast lockar cirka 7,5% av väljarna. Helt klart var valet ett kommunikationsfiasko utan dess like. Jag blir helt desillusionerad när toppnamn går ut och säger sig vara nöjda med valresultatet, ett tydligt tecken på att partiets ledning har en målbild som inte är särskilt framgångsrik. Hur ska vi nå ett socialliberalt Sverige om ledningen sänder signalen att vi är nöjda med futtiga 7-8% när det krävs 50,1% för att regera? Sett till Sveriges befolkningssammansättning och de generella idéerna i samhället så ligger vår politik inte långt ifrån dessa och därför är det märkligt att vi inte lyckas få ut mer av vår politik i dagsläget.
  Vår vision är ett socialliberalt samhälle vilket kräver 50,1% av rösterna. Är vår politik tillräcklig för att locka det antal röster som krävs för att regera? Vilka är våra delmål på vägen mot ett socialliberalt Sverige? När ska dessa delmål vara uppnådda? Vilka viktiga strategiska beslut måste fattas? Ska vi ingå i Alliansen eller är det bara kortsiktiga mål vi uppnår i ett så tätt samarbete? Blir vi bara en intressegrupp inom den stora Alliansen och ett stödparti till de idag oförtjänt stora Moderaterna?
  Dessa frågor måste på något vis vara grunden för allt kommande arbete.
  Jag vill se en mer långsiktighet i politiken. Vi måste våga utmana andra närstående partier, en väljare som kommer från C eller KD är lika mycket värd som en från S i resan mot ett socialliberalt Sverige. Jag skulle inte ha något emot att 4% av KDs och Centerns väljare röstade på FP så att vi på allvar kunde bli ett parti som kan börja utmana M och S på allvar även om det initialt förmodligen skulle kunna innebära att Alliansen förlorade regeringsmakten under en valperiod.

Kommentarer inaktiverade.


%d bloggare gillar detta: