Ninas vision för Stockholms län

by

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tre frågor till Nina Lundström, riksdagsledamot från Sundbyberg och vice ordförande i Folkpartiet i Stockholms län. Nina Lundström bloggar här!

Vilken är din vision för Stockholmsregionen?
– Min vision är att Stockholmsregionen ska vara attraktiv att besöka, bo och arbeta i och vara en innovativ och framtidsoptimistisk region – med hållbar utveckling som ledstjärna där livsmiljön får stor uppmärksamhet. Vår region skapar möjligheter även för andra delar av landet och för att vara ett tillväxtnav behöver vi även vara attraktiva i ett internationellt perspektiv.

Vilka frågor i Stockholmsregionen vill du driva särskilt?
– Miljö-och hållbarhetsfrågor (Östersjön, klimatfrågor, gröna kilar, energi etc)  infrastruktur och boende – nära sammankopplat med forskning och innovativa företag inte minst sett till var framtidens jobb kan skapas. Allt hänger ihop.  Utbildningsfrågorna ska jag också följa men våra ministrar tar naturligtvis huvudansvaret.

Med litet perspektiv på valet, vad tycker du om valrörelsen 2010?
– Det var en intensiv och spännande valrörelse. Folkpartiets alla valarbetare ska ha ett stort tack för allt arbete och otroligt fina insatser! Redan nu kan jag för min personliga del se vad som kan göras än bättre. Personvalet ger möjligheter men det finns även utmaningar. Hur får man ut sitt eget personvalsmaterial till väljarna? Vilka aktiviteter ger möjlighet att träffa väljare direkt?  Sociala medier är viktigt och intressant men inte tillräckligt. Hur får man personligen bättre koll på sin egen almanacka? Kortfattat handlar det om att utveckla och skapa relation med väljarna.

Annonser

%d bloggare gillar detta: