Inbjudan: Frukostträff om medborgarinitiativ i EU

by
 
 Sverige är en del av EU och alla medborgare kan påverka detta väldiga projekt vi är med i. Efter att Lissabonfördraget antogs för ett år sedan utvecklas nu ännu ett instrument som ska göra det lättare för EUs alla medborgare att göra sina röster hörda: medborgarinitiativet.

Just nu arbetar EU-institutionerna med medborgarinitiativets utformning. Cecilia Wikström förbereder ett av Europaparlamentets yttranden om initiativet. Vi bjuder därför in till en frukostträff för att få ett utbyte med just er. Vilka frågor har ni, vad undrar ni över om det kommande medborgarinitiativet? Och vad tycker ni att vi som utformar det nya instrumentet måste tänka på – hur vill ni att det ska se ut och hur tror ni att ni kommer att använda er av det?

Tid:  Måndag 15 November kl 08-10 

Plats: Europahuset, Regeringsgatan 65, Stockholm

EU-minister Birgitta Ohlsson, Europaparlamentariker Cecilia Wikström och Pierre Schellekens, chef för Europakommissionens Stockholmskontor deltar i panelen. Ingemar Färm, fd generalsekreterare i Handikappförbundens samarbetsorgan, berättar om erfarenheter från ett tidigare medborgarinitiativ

Anmälan snarast och senast 11 november till susanne.lindahl@folkpartiet.se  eller 08-410 242 63. Ange eventuella specialönskemål t.ex. vad gäller kost eller tillgänglighet.

Vi bjuder på kaffe och frukostfrallor.

Varmt välkomna!

 http://www.folkpartiet.se/medborgarinitiativ

Annonser

%d bloggare gillar detta: