Malin Danielsson om Huddinges skolor

by

Malin Danielsson

En ny majoritet är sedan en tid tillbaka klar i Huddinge kommun. Under den kommande mandatperioden kommer Folkpartiet att ingå i en koalition tillsammans med övriga allianspartier och lokala Drevvikenpartiet. Folkpartiets gruppledare Malin Danielsson föreslås få fortsatt förtroende som kommunalråd med ansvar för den viktiga grundskolan. Folkpartibloggen passar på att ställa några frågor till Malin: 

Vilka ser du som de viktigaste utmaningarna på ditt område under den kommande mandatperioden? Och hur vill du arbeta för att komma till rätta med dem?

 – Den största utmaningen den kommande mandatperioden är att se till att alla de bra förändringar som nu beslutats av riksdag och regering – ny skollag, ny läroplan och nya kursplaner – förverkligas lokalt. Den reform som skolan nu står inför är så genomgripande att den har jämförts med när man införde allmän folkskola. Om vi verkligen ska nå resultat så måste förändringarna ske i klassrummet, inte bara i styrdokument. Och utmaningen är att ge våra skolor utrymme och stöd så att de kan se till att detta händer.

Hur ser din vision för Huddinges skolor ut?

 – Huddinges elever ska självklart nå sina mål. Alla ska utmanas att nå nya höjder och de som behöver stöd ska få det. Som elev i Huddinge ska du ha ett stort utbud av skolor att välja på – både fristående och kommunala med olika inriktningar.

Annonser

%d bloggare gillar detta: