Rydberg och Starbrink nya landstingsråd

by

 

 

 

 

 

 

 

 

Birgitta Rydberg och Anna Starbrink nominerades igår kväll enhälligt till Folkpartiets landstingsråd i Stockholm läns landsting för mandatperioden. Förbundsmötet i Stadsmissionens lokaler i Gamla stan lockade 125 ombud från länet. Efter valen av landstingsråd följde en kort eftervalsdiskussion.

Birgitta Rydberg fortsätter som sjukvårdslandstingsråd med ansvar för hälso- och sjukvård inom psykiatri, missbruk, folkhälsa, läkemedel, e-hälsa och jämställdhet.

Rydberg gladdes åt att Folkpartiet och Alliansen i landstinget är återvalda.

– Nu krävs att vi fortsätter att förbättra kvalitén i sjukvården och skapar flera nya vårdplatser. Folkpartiet har en nyckelroll för att utveckla vården i länet. Vår uppgift är att förbättra vården för medborgarna och genomföra Folkpartiets sjukvårdsprogram.

Rydberg lyfte särskilt fram effektivitets- och kvalitetsfrågorna.

– Kvalitetsarbetet blir allt viktigare och vi ska fokusera ännu mera på kvaliteten och resultaten i vården. I landstinget ansvarar FP för arbetet med Öppna jämförelser.

Läs mer på Birgitta Rydbergs blogg

Anna Starbrink blir produktions- och personallandstingsråd med ansvar för produktionsutskottet, sjukvårdsproduktionen i egen regi och övergripande personalfrågor samt kulturnämnden. Anna har suttit i landstinget i en mandatperiod och då också varit ordförande i Färdtjänstnämnden. Hon har bakgrund som Kulturchef i Uppsala kommun mellan åren 2002-06.

– Jag är väldigt glad och ödmjuk inför detta viktiga och stora uppdrag. Eftersom jag som personallandstingsråd får ansvar för styrningen av landstingets egen sjukvård vill jag mot bakgrund av Sverigedemokraternas framgångar i valet direkt betona att utan alla invandrare som jobbar i Stockholms läns landsting skulle vården i länet kollapsa.

Folkpartiet försvarar och vill utveckla kulturen i länet och här ser Anna Starbrink landstinget som en viktig aktör.

– Det krävs att Folkpartiet är starkt för att vi i landstinget ska kunna utveckla kulturen i Stockholms län. Konserthuset är naturligtvis ”juvelen i kronan” och jag gläds åt att kulturen i landstinget får mera pengar nästa år.

Här hittar ni Annas blogg.

Annonser

Ett svar to “Rydberg och Starbrink nya landstingsråd”

  1. Landstingsråd för ny mandatperiod | Rydbergs recept – för liberal landstingspolitik Birgitta Rydbergs blogg Says:

    […] Läs gärna också Anna Starbrinks blogg och Folkpartibloggen. […]

Kommentarer inaktiverade.


%d bloggare gillar detta: