Erik Ullenhag föreslås som ny ordförande för Folkpartiet Stockholms län

by

Erik Ullenhag

Valberedningen inför Förbundsårsmötet den 9 april är nu klara med sitt förslag för ny ordförande. Så här skriver de i ett pressmeddelande som publicerades nu i morse:

Erik Ullenhag föreslås av valberedningen till ny förbundsordförande för Folkpartiet liberalerna i Stockholms län. Integrationsminister Erik Ullenhag är invald i riksdagen för Stockholms län och 2:e vice ordförande i Folkpartiet liberalerna. Valet av ny förbundsordförande sker på förbundsårsmötet 9 april.

– Det är med ödmjukhet som jag tackat ja till valberedningens förfrågan om att kandidera till ordförande i Folkpartiets största länsförbund. Stockholmsregionen är helt avgörande för Sveriges framtida välfärd och tillväxt. Fokus på kunskap, satsningar på infrastruktur och bostadsbyggande samt en integration som gör att människor snabbt kommer i jobb är huvudutmaningarna för regionen, säger Erik Ullenhag.

– Valberedningen tror att Erik Ullenhag med stor förmåga och kraft kan driva de utvecklingsfrågor som Stockholmsregionen står inför, säger valberedningens ordförande Anita Mickos.

ERIK ULLENHAG är född 1972, är jurist och har arbetat på Utrikesdepartementet. Erik Ullenhag har varit kommunpolitiker i Uppsala, ordförande för Liberala Ungdomsförbundet 1997-99, partistyrelseledamot i Folkpartiet liberalerna sedan 1999, partisekreterare 2006-2010, 2:e vice ordförande från 2010. Erik Ullenhag valdes som riksdagsledamot för Uppsala län 2002 och för Stockholms län 2010 och utsågs till integrationsminister efter valet 2010.

FOLKPARTIET LIBERALERNA I STOCKHOLMS LÄN är Folkpartiets största länsförbund och omfattar hela länet, inklusive Stockholms stad. Maria Wallhager avgår vid förbundsårsmötet 9 april efter att ha varit förbundsordförande sedan 2003.

FÖR MER INFORMATION Pressekreterare för Erik Ullenhag, Lena Hallerby, 0703-01 47 90 Pressekreterare Folkpartiet Liberalerna i Stockholms län, Rasmus Jonlund 070-737 41 83

Annonser

%d bloggare gillar detta: