EU-ministern besökte lärlingsutbildning i Österåker

by

EU-minister Birgitta Ohlsson besökte i fredags John Bauer-gymnasiet i Åkersberga som en del av Folkpartiets pågående besöksturné. Med på besöket var bland andra också Elisabeth Gunnars, folkpartistiskt kommunalråd i Österåker. FP Österåkers politiska sekreterare Moa Bäckström berättar här på Folkpartibloggen om besöket:

Förra veckan kom lärlingsturnén till Österåker. Birgitta Ohlsson besökte John Bauer-gymnasiet i Åkersberga, inbjuden av partikollegan Elisabeth Gunnars, kommunalråd och ordförande i Kultur- och utbildningsnämnden.

Birgitta Ohlsson i Åkersberga

På gymnasiet blev vi först bjudna på en magnifik trerätters lunch tillagad av eleverna. När Isabelle von der Emden, som går första året som lärling berättar om sina erfarenheter av utbildningen lyser hon som en sol. Hon beskriver att få arbeta i den praktiska verkligheten passar henne väl då hon inte är lagd åt det teoretiska hållet.

Skolan kommer till hösten att utveckla lärlingsutbildningar inom flera områden. Rektorn menar att det är ett bra sätt för eleverna att få känna på yrkeslivet. Samtidigt påpekar hon att ska man komma ihåg att det är tufft. Elever som kommer direkt från nian är oftast inte vana vid att arbeta heltid och ta så stort ansvar.

Birgitta Ohlsson och Elisabeth Gunnars håller med:

– Vi anser att lärlingsutbildningar kan vara en viktig del av lösningen av problemen på den svenska arbetsmarknaden för många ungdomar. Ett utbyggt lärlingssystem är något som gynnar både unga, som får användbara kunskaper och ett jobb, och arbetsgivare som får anställda med rätt kompetens.

Moa Bäckström
Politisk sekreterare för FP i Österåker

Annonser

%d bloggare gillar detta: