Gudrun Schyman besöker LUF-seminarium

by

På tisdag kommer före detta partiledaren för Vänsterpartiet och Feministiskt Initiativ, Gudrun Schyman, till ett seminarium som LUF Storstockholm ordnar. Temat är löneskillnaderna mellan kvinnor och män. Seminariet pågår mellan 16.30 och 18.30 och platsen är tankesmedjan Fores lokal på Bellmansgatan 10.  I inbjudan skriver LUF så här om kvällen:

Att kvinnor och män ska ha samma möjligheter och lika villkor på jobbet tycker de flesta. Både fack och arbetsgivare. Varför är det inte så då? Hur kommer det sig att löneskillnaden mellan kvinnor och män i princip inte ändrats de senaste 20 åren? Hur kan det skilja flera tusen kronor i ingångslön mellan en kvinna och en man med samma utbildning när vi har en lagstiftning som förbjuder lönediskriminering? Juridik är en sak – praktik en annan. Det som döljs däremellan måste synliggöras om det ska bli en förändring.

Hur Gudrun Schyman vill gå tillväga för att uppnå detta har vi äran att få diskutera med henne själv, när hon besöker LUF Storstockholms medlemmar klockan 16:30 tisdagen den 17 maj.

Frågor? Svårt att hitta? Josefine Temrell når du på 0708-549095

Annonser

%d bloggare gillar detta: