Utbildningen av framtidens landstingspolitiker fick en lyckad start.

by
Landstingsutbildning-2011

Deltagarna på det första tillfället av ”Baskunskap i landstingsfrågor”

I torsdags startade ”Baskunskap i landstingsfrågor”, den  första delen i landstingskansliets satsning för att sprida kunskap om hur
landstinget fungerar och om Folkpartiets landstingspolitik. 23 personer deltog,  och de fick bl.a. lyssna till planeringschef Patrik Silverudd. Ämnet för  kvällen var landstingets ekonomi och organisation.

32 personer har antagits till ”Baskunskap i landstingsfrågor”,  som är uppbyggd kring fem föreläsningskvällar och fem studiebesök.  Ungefär hälften av de antagna är personer som  sitter sin första period i landstingsgruppen, den andra halvan består av  personer som föreningarna i stad och län har rekommenderat som ”framtida  landstingspolitiker”.

Del två startar hösten 2012 och till den antas 15 personer  som deltagit i baskursen och visat ett aktivt intresse för landstingsfrågor.

Möjligen kan någon ytterligare deltagare komma att antas.  För att antas måste man bli rekommenderad av sin förening och ha ett uttalat  intresse för landstingsfrågor samt vara inställd på att ställa upp nästa  landstingsval.

Kursledare är Ghita Edmark. Har du frågor eller tankar kring  kursen är du välkommen att kontakta henne.

Annonser

%d bloggare gillar detta: