Folkpartiet på Ekerö vill se försäljning av Ekerö Bostäder

by

Vi skrev tidigare i veckan här på Folkpartibloggen om den kommande folkomröstningen på Lidingö.

Också på Ekerö kommer det att hållas en folkomröstning. Men denna ligger betydligt närmare i tiden. Redan om en månad – den 25 mars – ska ekeröborna rösta om en eventuell försäljning av det kommunala bostadsbolaget Ekerö Bostäder.

Folkpartiet på Ekerö står bakom förslaget om försäljningen. Gruppledaren Jan-Eric Billter berättar i ett filmklipp som lagts upp på FP Ekerös webbplats att stora investeringar måste göras i fastighetsbeståndet framöver. Skulle Ekerö kommun ta dessa investeringskostnader kommer det att tränga ut andra viktiga satsningar i budgeten.

Med en ny ägare till Ekerö Bostäder skulle kommunen också kunna få bättre förutsättningar för en fortsatt utbyggnad av hyreslägenheter. Under den senaste tjugoårsperioden har byggnationen av nya hyreslägenheter på Ekerö varit kraftigt eftersatt.

Hela intervjun med Jan-Eric ser du här:

Annonser

2 svar to “Folkpartiet på Ekerö vill se försäljning av Ekerö Bostäder”

 1. Per Eskilsson Says:

  Billters uttalande gäller inte stora investeringar i Ekerö Bostäders fastigheter utan investeringar i och underhåll av kommunens lokaler, ett nytt badhus bl a. Dessutom ska avbetalning ske på Ekerös stora låneskuld.
  En försäljning av Ekerö Bostäder medför inte någon utbyggnad av hyreslägenheter i framtiden. Tvärtom, antalet hyreslägenheter kommer att minska kraftigt genom ombildning till bostadsrätter, som i t ex Vaxholm.
  Folkpartiet i Ekerö i Ekerö har tidigare, 2008, röstat nej till folkomröstning om försäljningen, när mer än 10 % av innevånarna begärde det. Nu när kommunallagen är ändrad blir det folkomröstning.

 2. Jan-Eric Billter Says:

  Bäste Per, roligt att Du kikar in på FP-bloggen
  Det är helt rätt som Du skriver och jag också säger i filmklippet. Vi står inför stora investeringar i kommunala lokaler som bör finasieras på ett bra sätt. Vi har även behov att minska kommunens relativt höga låneskuld.
  Till sklillnad från Dig tror jag dock att en ny långsiktig och ekonomisk starkare ägare kan vara en viktig part i vår fortsatta utbyggnad av lägenheter i Ekerö. Ekerö bostäder har ju haft svårt att med egna resurser klara nybyggnation, detta är en av anledningarna att inga hyresrätter byggts under senaste 20-årsperioden..

Kommentarer inaktiverade.


%d bloggare gillar detta: