Dags för förbundsmöten i Stockholms län

by

Under mars äger två förbundsmöten rum i Stockholms län. 8 mars är det särskilt förbundsmöte för att diskutera och besluta om formerna för nominering till riksdag och landsting. Förbundsstyrelsen lägger fram två förslag som kräver stadgeändringar. Så om förbundsmötet 8 mars säger ja till förslagen tas de upp på nytt på förbundsårsmötet 17 mars.

Förbundsstyrelsen föreslår en gemensam riksdagslista för Stockholms stad och län och en gemensam nomineringsprocess för de sex landstingslistorna i länets sex landstingsvalkretsar utanför Stockholms stad. Förslagen har utretts och beretts sedan förbundsårsmötet 2010. Efter två remissrundor till kommunföreningarna finns nu färdiga förslag. Läs förbundsstyrelsens förslag i 2012 års årsmöteshandlingar. Här hittar du förslagen från den särskilda Nomineringsöversynsgruppen, som utrett formerna för nomineringar till riksdag och landsting.

Förbundsmötet består av förbundsstyrelsen, kommunföreningarnas ombud samt FPombuden för LUF, LS och Liberala kvinnor, men alla medlemmar i länsförbundet har också rätt att delta i förbundsmötets överläggningar.

Förbundsmötet 8 mars äger rum i landstingssalen i landstingshuset kl 18.00. Förbundsårsmötet 17 mars kl 09.00 i Bonniers Conference Center.

Annonser

%d bloggare gillar detta: