Ministertätt på Stockholmskonferensen

by


Panelsamtal på Stockholmskonferensen

Det var full fart i paneldiskussionen när tre ministrar, skolborgarrådet Lotta Edholm och Christer Nylander, ordförande i Folkpartiets programgrupp samtalade om Sverige utmaningar. Under ledning av John Chrispinsson gav panelen sin syn på hur Folkpartiet ska formulera ett nytt socialliberalt partiprogram.

Erik Ullenhag, som förra veckan jobbade i Rinkeby, gav både positiva och negativa bilder på hur utmaningarna ser ut i socialt utsatta förorter. Han berättade om en skolklass i Rinkeby han besökte i fredags som ställde in matteprovet för att få samtala med integrationsministern. De skriver matteprovet idag lördag istället. Erik uppmanade folkpartisterna att dra lärdomar av det positiva som händer i förorterna.

När det gäller partiprogramsarbetet var Erik tydlig. Fundera inte främst på vad väljarna vill att vi ska tycka utan det viktigaste är vad ni vill att Folkpartiet ska driva för frågor!

– Fortsätt att opponera mot verkligheten. Det där som socialdemokraterna var så bra på när de satt i regeringen att gå ut och demonstrera mot orättvisorna på första maj, trots att de själva satt i regeringen. Vi behöver bli mycket bättre på att opponera mot verkligheten.

Birgitta Ohlsson manade Folkpartiet att formulera socialliberala berättelser som visar hur människor kan lyfta. Utmaningen nu för Folkpartiet är att bli det breda socialliberala partiet.

– Vi har en fantastisk slogan i skolpolitiken: Klassresan börjar i klassrummet. Den fångar våra värderingar väldigt väl. Klassresor är lika relevanta idag som de någonsin har varit tidigare i historien.

Nyamko Sabuni, talade mycket om globaliseringens möjligheter. Hon spådde att EU:s jordbrukssubventioner kommer att försvinna ju mer öppet informationen sprids mellan kontinenterna. Fattigdom är inte heller det stora hindret för tillväxt, utan det är bristen på kunskap. Den integrationspolitiska utmaningen är hur ska bli vi ett samhälle ett samhälle där alla känner tillhörighet?

På John Chrispinssons visionära och flummiga fråga hur samhället kommer att förändras om 20 år lyfte Lotta Edholm fram utbildningspolitikens betydelse. Det är bättre utbildning som möjliggör klassresor. Särskilt viktigt är att satsa på matematik.

Christer Nylander, partiprogramgruppens ordförande är också ordförande för FP i Skåne. Det hindrar inte honom att vilja satsa på de nationella kulturscenerna i Stockholm. I kulturgruppen föreslås Ny opera och nytt Nobelmuseum i Stockholm. Nylander tycker Folkpartiet ska satsa ännu mera i de stora tillväxtregionerna. Öresundsregionen är viktig och Stockholmsregionen är nästan lika viktig…

Annonser

2 svar to “Ministertätt på Stockholmskonferensen”

  1. Framtidsfrågor på Folkpartikonferens « Folkpartiet i Skarpnäck – Det liberala alternativet från Hammarbyhöjden till Skarpnäck Says:

    […] även Folkpartibloggen: Ministertätt på Stockholmskonferens Like this:GillaBli först att gilla denna […]

  2. Fullsatt på Folkpartiets Stockholmskonferens | LIDINGÖLIBERALEN Says:

    […] mer om Stockholmskonferensen på Folkpartibloggen och via twitter-taggen #lib08 Dela:MerLike this:GillaBli först att gilla denna post. Det här […]

Kommentarer inaktiverade.


%d bloggare gillar detta: