Gabrielsson (FP) försvarar ungdomsavtal i kommunerna

by

Lennart Gabrielsson

Socialdemokraternas partiledare Stefen Löfven sa idag på TCO:s seminarium om ungdomsarbetslöshet att politikerna i Sollentuna inte förstår hur IF Metalls ungdomsavtal fungerar. Han hänvisade till att utbildningsinslaget är en viktig del av avtalet, och menade att sänkt lön inte räcker för att få in unga på arbetsmarknaden.

– Sollentuna förstår vad IF Metalls avtal går ut på. Däremot anser vi att ungdomsavtal kan utformas på olika sätt. Det är mycket möjligt att utbildning blir ett inslag i avtalet. Det får parterna, kommunen och facken komma överens om. Det säger Lennart Gabrielsson (FP), kommunalråd i Sollentuna, i en kommentar. 

– Löfven säger att politiken inte ska lägga sig i hur avtalen ska utformas. Jag håller med om att vi inte ska lägga oss i detaljerna men det är otroligt viktigt att politiken ger direktiv och därigenom visar att vi inte accepteraren hög ungdomsarbetslöshet. Ungdomsavtal kan vara en lösning. Jag anser att det kommer att behövas flera därtill. Vidare måste vi visa att även den kommunala sektorn finns tillgänglig för ungdomarna, att vi är en intressant arbetsgivare.

Läs mer om ungdomsavtalen på Lennart Gabrielssons blogg.

Annonser

Ett svar to “Gabrielsson (FP) försvarar ungdomsavtal i kommunerna”

  1. Ann-Mari Says:

    Hej!
    Skillnaden mellan S och Alliansen är inte märkbar svensk politik i dag är gallimatias / Ann-Mari

Kommentarer inaktiverade.


%d bloggare gillar detta: