Årsmöten över föreningsgränserna

by

Nu har samtliga av folkpartilänets kommun- och lokalföreningar haft sina årsmöten. Ett av de mer välbesökta mötena hölls tidigare i vår i Stadshuset i Södertälje. Där hade fyra kommunföreningar – Salem, Nykvarn, Botkyrka och Södertälje – gått samman och skapat ett gemensamt arrangemang. De olika föreningarna höll separata årsmöten men mingel, nätverksdiskussioner och gästföreläsningar etc avnjöts gemensamt. På programmet stod också intressanta tal av integrationsminister Erik Ullenhag och författaren Anders Johnson. Kvällen avslutades med en gemensam middag.
–  Det här kommer vi definitivt att göra om nästa år. Det blir så mycket roligare och vi får ett fantastiskt utbyte när vi samarbetar över föreningsgränserna på det här sättet, konstaterade Sandro Banovac – ordförande i FP Södertälje – efter mötet.

Detta är en modell som sedan flera år tillbaka används av några av föreningarna i nordostkommunerna. Det finns kanske anledning för fler föreningar i länet och staden att följa efter under 2013?

På bilden syns Erik Ullenhag och dagens konferencier, FP Nykvarns ordförande Anders Rylander.

Annonser

%d bloggare gillar detta: