Välbesökt kampanjupptakt i lördags

by

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I lördags ägde Folkpartiet i Stockholms län och stads upptaktsmöte för vårkampanjen rum. Dagen inleddes med ett torgmöte med Erik Ullenhag, Madeleine Sjöstedt och Frida Johansson Metso. Mellan 70 och 80 folkpartister hade slutit upp för att höra dem diskutera Folkpartiets förslag för hur fler unga ska få sysselsättning.

På agendan stod bland annat de särskilda ungdomsavtal, där unga under en viss tid får en anställning med en något lägre lön och handledning, som Folkpartiet nu lagt förslag om i många kommuner. De kommuner som ännu inte lagt förslaget uppmuntrades att ta chansen att göra det. Erik, Madeleine och Frida pratade också om vikten av att förändra skolan så att färre unga slås ut. Det är bättre att eleverna får en kortare yrkesutbildning med chans till jobb än att de går rakt ut i arbetslöshet, konstaterades det.

De föregående dagarnas regn och ruggiga väder var som bortblåst och många lördagshandlare rörde sig i området runt omkring platsen. Under tiden mötet pågick spred sig därför folkpartisterna för att dela ut broschyrer och påsar med blåklintsfrön. Många förbipasserande tog en broschyr och passade på att stanna och lyssna.

Efter torgmötet gick sedan ett femtiotal folkpartister tillsammans till Café Mäster Olof i Gamla Stan för att inta en gemensam lunch. Där passade också förbundsombudsman Per Hammar på att inspirera med ett inspel om vårkampanjen och om hur viktigt det är att folkpartiföreningarna runt om i Stockholms län nu driver på för våra förslag för att bekämpa ungdomsarbetslösheten. Unga ska ha jobb!


%d bloggare gillar detta: