Välkommen på seminarium om en ny skattereform

by

LiberekoSeminarium om en ny skattereform

Måndagen den 14 maj arrangerar Libereko ett seminarium om en ny skattereform. Under det senaste året har debatten om behovet av en ny, bred skatteöversyn vuxit sig allt starkare i svensk politik. Bland riksdagspartierna förespråkar Folkpartiet, Centerpartiet och Miljöpartiet en bred översyn. Även Kristdemokraterna vill se en parlamentarisk skatteutredning och socialdemokratiska riksdagsledamöter har under våren fört fram liknande krav. Bland arbetsmarknadens parter förespråkar t.ex. Saco, LO och Almega alla en ny skattereform.

Ambitionen med seminariet är att föra debatten ett steg längre genom att göra den mer konkret. Vilka principer bör vara vägledande för en ny, bred skatteöversyn? Hur ser prioriteringarna ut innehållsmässigt? Finns det i slutändan utsikter till politisk samsyn över blockgränsen eller skiljer sig målbilden alltför mycket?

Medverkande: Torbjörn Hållö (LO-Ekonomerna), Håkan Eriksson (Almega), Martin Ådahl (Fores).

Moderator: Karin Pilsäter (Libereko).

Tid: Den 14 maj, kl. 18-20.

Plats: Fores lokaler, Bellmansgatan 10.

Välkommen!

/Per Altenberg

Annonser

Ett svar to “Välkommen på seminarium om en ny skattereform”

  1. Gustav Adolfsson Says:

    Om man säljer ut gemensam egendom till vrakpris, t ex Serafen i Stockholm, hur påverkar det skatterna? Är det fortfarande en viktig princip för FP att sälja ut så billigt som möjligt?

Kommentarer inaktiverade.


%d bloggare gillar detta: