När Skanska vill bygga betongfabrik i villaområde säger Folkpartiet i Järfälla ifrån!

by

Miljö- och bygglovsnämndens ordförande svarar på frågor

För några veckor sedan fick Folkpartiet i Järfälla kännedom om att en bygglovsansökan kommit in till kommunens miljö- och bygglovsnämnd. En ansökan från Skanska om att få bygga en betongfabrik i ett villaområde. Folkpartiet var eniga om att säga nej.

En blixtkampanj planerades och genomfördes på några dagar; ca. 3000 flygblad delades ut till de boende i området. Fp Järfällas medlemmar har stått utanför den lokala livsmedelsbutiken och informerat boende om det planerade bygget och ett antal blogginlägg har skrivits på FP Järfällas blogg (www.fpjarfalla.se). Folkpartiet Järfälla har också tipsat lokaltidningen vilket resulterade i en artikel om bygget.

Efter vår blixtkampanj insåg vi att detta bygge berörde många boende och många hörde av sig till oss och ville engagera sig och få veta mer. Vi beslutade oss för att starta upp en namninsamling på vår blogg och dessutom kontaktade vi Skanska för att börja föra en dialog med dem om en alternativ placering i kommunen.

Den 24/4 genomförde Folkpartiet i Järfälla ett medborgarmöte för de boende i Järfälla.  I detta möte deltog Skanska, de boende och en representant för miljö- och bygglovsnämnden. Ca 100 personer deltog i mötet som var uppbyggt med ett inledande panelsamtal mellan Skanska, miljö- och bygglovsnämnden samt de boende och avslutades med en allmän frågestund. Vid mötets slut lämnade Folkpartiet i Järfälla över namninsamlingen som innehöll 240 namnunderskrifter.

Denna kampanj genomfördes inom loppet av en månad och resulterade i att flera personer valde att bli medlemmar i Folkpartiet, ett stort antal personer har skrivit in sig på vår mejlinglista och vi slog besöksrekord på vår blogg.

/ Nikoletta Jozsa
Vice gruppledare och politisk sekreterare, Folkpartiet i Järfälla

Annonser

Ett svar to “När Skanska vill bygga betongfabrik i villaområde säger Folkpartiet i Järfälla ifrån!”

  1. Folkpartiets blixtkampanj uppmärksammas i länet Says:

    […] Järfällas vice gruppledare och politiske sekreterare Nikoletta Jozsa.Läs hela inlägget här:När Skanska vill bygga betongfabrik i villaområde säger Folkpartiet i Järfälla ifrån!Share This Post Tweet(function(d,s,id){var […]

Kommentarer inaktiverade.


%d bloggare gillar detta: