Tenstabesök med mångfaldssatsningar i fokus

by

I förra veckan besökte integrationsminister Erik Ullenhag ett soligt Tensta och två av landstingets vårdverksamheter. Första anhalt var dock Tensta konsthall, där lunch serverades och landstingets hälsokommunikatörer berättade om sitt arbete med att förebygga ohälsa bland nyanlända asylsökande och flyktingar.

Därefter bar det av mot Tensta vårdcentral, där det bjöds på kaffe och information om Stockholms läns landstings framgångsrika insatser för att erbjuda provtjänstgöring åt utomeuropeiska läkare, så att de ska kunna få sin svenska läkarlegitimation. Ullenhag fick träffa två provtjänstgörande läkare, med bakgrund i Syrien respektive Pakistan, som kunde berätta om intressanta skillnader mellan sjukvården i Sverige och i deras ursprungsländer.

På Folktandvården i Tensta fick Erik Ullenhag träffa en grupp medarbetare med mycket internationell bakgrund. Det speglar väl personalsammansättningen i Folktandvården, där drygt 40 procent av medarbetarna har sin bakgrund i ett annat land än Sverige.

Besöket i Tensta skedde samma dag som Erik Ullenhag presenterade regeringens budgetsatsningar för att stärka utanförskapsområden. Tensta är en av de 15 stadsdelar som ingår i satsningen. Kanske var det därför solen sken så varmt över Tensta?

//Jesper Svensson

Erik Ullenhag i Tensta

Annonser

%d bloggare gillar detta: