Riksdagsledamöter besökte Nacka

by

Några av riksdagsledamöterna i Stockholms län besökte i går Nacka och Tyresö. Först åkte Nina Lundström och Gunnar Andrén tillsammans med Nackas kommunalråd Stefan Saläng till Atlas Copcos huvudkontor i Sickla. Thomas Dahlgren, vice ordförande i det svenska holdingbolaget visade oss gamla delar av gruvan som nu öppnats för visningar – Sickla ovan och under jord – i samarbete med Stockholms läns museum.

Från vänster Stefan Saläng, Thomas Dahlgren, Sophie Enerskog, Nina Lundström, Gunnar Andrén och Anne-Lie Elfvén.

Globaliseringens utmaningar för en världsledande koncern som Atlas Copco diskuterades. Sickla ovan och under jord är en del i att sprida intresset för teknik och naturvetenskap bland unga. Bland annat så bjuds alla åttondeklassare i Nacka varje år att besöka gruvan.

Kanske träffade vi några framtida medarbetare på Atlas Copco när vi senare besökte den kommunala Förskolan Kristallen i Sickla. Kristallen tillhör förskolegruppen Condoren som under ledning av Tuula Auto belönats med flera utmärkelser för sitt pedagogiska arbete.

Från vänster Sophie Enerskog, Gunnar Andrén, Stefan Saläng, Tuula Auto, Anne-Lie Elfvén,
Nina Lundström, Karin Mattsson och Karin Ekdahl-Wästberg med sonen Isak.

Tuula Auto och Karin Matsson visade oss den nybyggda förskolan som arbetar med en Reggio Emilia inspirerad pedagogik. Innemiljön är uppbyggd av olika mötesplatser som ska främja barnens kreativitet och förmåga att samarbeta. Gården ska snart byggas om och också den delas in i olika mötesplatser.

På förskolan är 70 procent av personalen utbildade förskollärare. När vi bad Tuula Auto om politiska önskemål så skickade hon med att hon vill se en kvalitetshöjning både i förskollärarutbildningen och i praktikperioderna. Helst skulle hon vilja att det fanns övningsskolor för de blivande förskollärarna.

För Folkpartiet som prioriterar kvalitet i utbildning och tror på globaliseringens möjligheter gav besöken i Nacka mersmak!

Annonser

%d bloggare gillar detta: