Möte med elever på Lillhagaskolan i Nykvarn

by

Förra fredagen bjöd FP i Nykvarn in elever på högstadiet och lärare på Lillhagaskolan att diskutera hur skolan kan bli ännu bättre. Tillsammans med riksdagsledamöterna Anna Steele och Nina Lundström hölls ett rundabordssamtal som handlade om allt mellan datorer i skolan, vad en bra lärare är, mobbning och om skriftliga omdömen behövs på högstadiet.

FP ingår i Nykvarns politiska ledning och ambitionen är att Nykvarn ska ha Sveriges bästa skola 2025. Idag ligger Nykvarn på plats 20.

Skolmöte i Nykvarn

Vid rundabordssamtalet deltog bland andra från vänster Lars-Erik Aili, FP Nykvarn, Emelina Pettersson, 7:an, Anna Steele, riksdagsledamot, Lova Öster 8:an, Nina Lundström riksdagsledamot och Kevin Nåtby, 9:an.

Folkpartiet i Nykvarn prioriterar bland annat att skickliga lärare ska få höjda löner och att det genomförs en IT-satsning i undervisningen i Nykvarn. Alla elever ska på sikt förses med bärbara datorer.

Läs även artikel i Länstidningen:

Länstidningen 22 sept 2012

Annonser

Ett svar to “Möte med elever på Lillhagaskolan i Nykvarn”

 1. Henrik Says:

  Det är bra att eleverna lär sig använda datorer som ett naturligt hjälpmedel, men tyvärr skadas de av den trådlösa tekniken. Den elektromagnetiska strålningen kan leda till huvudvärk, värk i nacke, koncentrationsproblem, minnesproblem, sömnsvårigheter, beteendeprobelm och uppmärksamhetsproblem. Strålningen påverkar flera av hormonerna i kroppen och skadar dna.

  Familjer som har elsanerat och minimerat strålningen märker att deras barn blir lugnare, mer harmoniska, mer koncentrerade, de sover bättre, bråken minskar mm. De ser även hur sjukdomar som adhd, astma och allergier försvinner helt eller blir betydligt lindrigare. Med tanke på att dessa barn i stort sett de enda barnen i Sverige som inte bestrålas dygnet runt borde alla varningsklockor ringa.

  Här är några länkar om risker med den trådlösa tekniken.
  http://www.vagbrytaren.org/Barn%20och%20EMF%20111215.pdf
  http://www.vagbrytaren.org/Barnspecialen.pdf

  Så här skriver Ryska forskare i Russian National Committee on Non-Ionizing Radiation Protection om riskerna med strålning för barn.

Kommentarer inaktiverade.


%d bloggare gillar detta: