Bygg tunnelbanan till Täby

by

– Tunnelbanan har varit avgörande för Stockholmsregionens utveckling. Inför framtiden är det nödvändigt med en fortsatt utbyggnad. Vi i Folkpartiet gläds över att bred enighet nu råder om att bygga ut blå linje till Nacka – men det är också hög tid att planera för tunnelbana till Täby.

Det säger Folkpartiets trafikförhandlare i Stockholmsregionen, landstingsrådet Birgitta Rydberg (FP) och kommunalrådet i Österåker Elisabeth Gunnars (FP).

– I nordostsektorn finns stora utbyggnadsplaner för tiotusentals nya bostäder och invånare. Redan i dag har vår del av länet otillräcklig kollektivtrafik. Roslagsbanans upprustning ska självklart fullföljas, men nordostsektorn behöver också tunnelbana, framhåller kommunalrådet i Österåker Elisabeth Gunnars (FP).

– Tunnelbana till Täby handlar om både tillväxt och miljö. Fler tar bilen i nordost än i andra delar av länet, en kapacitetsstark tunnelbana skulle stärka det klimatvänliga kollektivresandet. Snabbare resor gynnar både enskilda och företag. Och tunnelbanan öppnar för ännu fler bostäder i nordost, ganska nära city och med direktkoppling till centralen och vidare ut i länet. Som motprestation måste alla kommuner i nordost självklart vara beredda att bygga bostäder, understryker Birgitta Rydberg (FP).

– Vi kommer att lyfta tunnelbana till Täby i de nu påbörjade trafikförhandlingarna, vars resultat ska presenteras för regeringen om ett år. Alliansregeringens förståelse för behovet av spårsatsningar i Stockholmsregionen har ju markerats tydligt på senare tid, säger Birgitta Rydberg och Elisabeth Gunnars (FP).

Läs mer här:

Radio Stockholm

Birgitta Rydberg

Anders Ekegren

 

 

 

Annonser

%d bloggare gillar detta: