Birgitta Ohlsson besöker Väsby nya gymnasium 24 oktober

by

Birgitta Ohlsson

Den 24 oktober på FN-dagen har Folkpartiet liberalerna i Upplands Väsby bjudit in EU-minister Birgitta Ohlsson till Väsby nya gymnasium. Förmiddagen inleds med att eleverna på Väsby nya gymnasium visar en film som de gjort om mänskliga rättigheter. Därefter får Birgitta Ohlsson berätta om sin roll som EU-minister och vilka frågor med koppling till mänskliga rättigheter som är aktuella inom EU och FN idag. EU-ministern kommer under samlingen att frågas ut av elever på Väsby nya gymnasium. Eleverna har förberett frågor att ställa till ministern och några elever kommer att fungera som moderatorer. EU-ministern kommer även att dela ut kalendrar till minne av Raoul Wallenbergs 100-årsjubileum.

Efter frågestunden blir det kort rundvandring och därefter träffar EU-minister Birgitta Ohlsson elevrådet för att samtala om elevdemokrati. Förmiddagen avslutas med ett rundabordssamtal med kvinnliga representanter från invandrarföreningar i Väsby. Ytterligare en chans att prata med elever kommer naturligt i matkön till skolmatsalen där EU-ministern avslutar med lunch.

Under dagen medverkar även Folkpartiets kommunalråd i Upplands Väsby, Kristina Klempt. Press inbjuds att närvara under hela eller delar av dagen. Föranmälan till Folkpartiets politiska sekreterare Aliki Pavlidis, 073-910 42 45 eller aliki.pavlidis@folkpartiet.se

Program

Kl. 09:30 – 10:55
Utfrågning av EU-minister Birgitta Ohlsson av tre elever.
Sal: MULTIHALLEN

Kl. 10:55 – 11:10
Ministern får en kort rundvandring och elevguidning av skolan.

Kl. 11:10 – 11:40
Ministern träffar tillsammans med Kristina Klempt, kommunalråd FP, elevrådet för att tala om elevdemokrati.
Sal: SITTING BULL plan 4 (rum med saccosäckar)

Kl. 11:40 – 12: 15
Ministern fikar med kvinnliga representanter från invandrarföreningar i Väsby.
Sal: AITTAMAA plan 3

Kl.12:15 – 13:00
Ministern äter lunch i Väsby nya gymnasiums skolmatsal.

Annonser

%d bloggare gillar detta: