Erik Ullenhag (FP) träffade skolelever och ensamkommande flyktingbarn

by

I måndags fortsatte integrationsminister Erik Ullenhag sin besöksturné i Stockholms län. Den här dagen gick resan till Solna respektive Sigtuna. Först ut var ett besök på Solna Ungdomscafé. Det är en mötesplats för ungdomar som går i nionde klass eller högre och som vill få stöd att driva egna projekt eller bara träffas och umgås. Där bjöds Erik tillsammans med Anders Ekengren och Marianne Damström-Gereben från Folkpartiet i Solna på en presentation av Ungdomscaféets verksamhet. I fokus stod caféets arbete med ensamkommande flyktingbarn, men även internationellt volontärutbyte och hur ungdomar med olika funktionshinder integreras i verksamheten diskuterades.

Möte på Solna Ungdomscafé.

Presentation av Solna Ungdomscafé.

Därefter fortsatte Erik till närbelägna Solna Gymnasium där han träffade ett hundratal elever och lärare i aulan. Elevkårens ordförande Aza Cheragwandi hade förberett ett antal frågor som lade grund till ett samtal där åtskilliga elever tog chansen att ventilera sina åsikter och tankar med Erik. Mest engagemang väckte frågor om tolerans och hatbrott. Men flera elever lyfte också frågor om vad Folkpartiet och regeringen gör för att komma till rätta med den höga ungdomsarbetslösheten i Sverige. Erik slog då bland annat ett slag för de särskilda ungdomsavtal som Folkpartiet sedan i våras driver på för att alla kommuner ska införa.

Diskussion på Solna Gymnasium

Diskussion på Solna Gymnasium

Dagens sista stopp var på ett transitboende för ensamkommande flyktingbarn i Märsta. Där anslöt Folkpartiet i Sigtunas ordförande Dragan Perkovic och politiska sekreterare Magnus Öhlander. På programmet stod först en presentation om hur Sigtuna kommun arbetar med mottagandet av flyktingbarnen från Paula Wallenius, chef för enheten för ensamkommande flyktingbarn i kommunen. Under resten av eftermiddagen besökte sedan Erik två ytterligare boenden och fick då också bland annat möjlighet att träffa och prata med ett antal av flyktingbarnen. Mer om besöket kan du läsa i nättidningen Märsta.nu.

Annonser

%d bloggare gillar detta: