Folkpartister besökte Sveriges största flygkommun

by

20121022 Arlanda Lilian Agwald Susann Ruindström

Tre fp-riksdagsledamöter, Nina Lundström, Anna Steele och Gunnar Andrén, besökte den 22 oktober Sveriges största flygkommun, Sigtuna, och dess flygplats, belägen vid Holmsjön och kallad Arlanda.

Med vid besöket, som också omfattade besök på Svenska för invandrare i Märsta – med nära 900 elever – var också fp-gruppledaren i Sigtuna Dan Rosenholm och förre fp-ordföranden Magnus Öhlander, för övrigt anställd på Arlanda i nära 20 år.

Efter en översiktlig presentation av Arlanda, där under 2012 drygt 19 miljoner passagerare kommer att passera, gick Arlandas chefs- och miljöjurist Lilian Agwald noggrant igenom Arlandas nya ansökan om miljötiillstånd – får man inte det måste Arlanda näst intill stänga 2018!

Det är Miljödomstolen i Nacka som hanterar frågan – och det handlar både om buller, utsläpp från flytplanen och, än viktigare, alla utsläpp från bilar och bussar till och från flygplatsen, i dag svarar själva flygtrafiken för mindre än 50 procent av utsläppen och då räknas ändå inte bilarnas utsläpp på E4:an till och från Arlanda.

Trängselavgift på Arlanda? En idé man arbetar med.

Göra Arlanda till ett järnvägsnav? föreslog Gunnar Andrén.

Från Arlanda gick färden till Sfi-undervisningen och Stefan Pettersson och Annelie Ekholm tog emot. Frågorna – de flesta kommunala – haglade – och Dan Rosenholm och Magnus Öhlander fick lova att anordna ett särskilt möte för bostads- och andra kommunala frågor. Eleverna – samtliga var kvinnor!! – bjöds också in till riksdagen av Anna Steele, Nina Lundström och Gunnar Andrén. Med hela dagen var också fp-ombudsmannen Berith Eriksson, länsförbundets kansli.

Elever

//Gunnar Andrén, riksdagsledamot Folkpartiet i Stockholms län

Annonser

%d bloggare gillar detta: