Anna-Lena Johansson tar över i Sollentuna efter Lennart Gabrielsson

by

Anna-Lena Johansson

I måndags valdes Anna-Lena Johansson till ny gruppledare för Folkpartiet i Sollentuna. Hon efterträder Lennart Gabrielsson som efter 30 år lämnar posten som gruppledare. Vid årsskiftet tar Anna-Lena även över som nytt kommunalråd i Sollentuna.

Anna-Lena Johansson är bland annat ordförande i Folkpartiet i Sollentuna och vice ordförande i den kommunala Vård- och omsorgsnämnden.

I sin kandidatpresentation till gruppledarposten skrev Anna-Lena att ”Folkpartiet har ett gott anseende i kommunen och vi har kompetenta politiker. Det är viktigt att vi syns utåt och att alla med uppdrag får möjlighet att profilera vår politik och att de inom partiet som inte har några uppdrag ändå ges möjlighet att påverka politikens utformning.”

”Vi ska vara den tydliga socialliberala rösten i Sollentuna som värnar extra om de medborgare som kan behöva stöd i olika skeden av livet. Vi behöver bland annat verka för att billiga och mindre bostäder byggs. En stor utmaning vi står inför är en ökande äldre befolkning och där behöver vi nu fundera ut olika lösningar på framtidens äldreomsorg. Jag vill vara en lyssnande ledare. Att få människor att känna sig inkluderade och att man faktiskt kan påverka politiken är oerhört viktigt.”

Anna-Lena Johansson valdes i konkurrens med Anders Morin och Thorwald Larsson. Alla tre kandidaterna har under hösten deltagit i den öppna nomineringsprocessen för att bli gruppledare. Ett referat från nomineringsmötet finns här på Sollentunas blogg.

Lennart Gabrielsson

Lennart Gabrielsson är still going strong i politiken och fortsätter bland annat som ordförande i Socialnämnden i Sollentuna. Hans senaste debattartikel om att Utrota barnfattigdomen går att läsa i Dagens Samhälle.

Annonser

%d bloggare gillar detta: