Madeleine och Anna tror på samverkan om kulturen

by

Anna StarbrinkMadeleine Sjöstedt

Stockholm står som enda region i landet utanför samverkansmodellen  om kulturen. Tillsammans med övriga 25 kommuner i länet önskar Stockholm mer av samverkan över kommungränserna. Till Kulturnytt i Sveriges Radio säger kulturborgarrådet Madeleine Sjöstedt:

– Det är ganska naturligt, vi har ett landsting och ett län som fungerar bra och den samordningen som finns är vi nöjda med men det går att göra mer och vi hade möte för någon månad sedan om detta för att prata om var vi kan samverka men en ny byråkratisk form längtar inte jag efter.

Även landstingsrådet Anna Starbrink håller med Madeleine Sjöstedt. Till Kulturnytt säger Anna Starbrink att det viktiga är att först fördjupa samarbetet mellan landstinget och kommunerna:.

– Vi vill jättegärna samarbeta mycket i länet för det har varit svagt med samarbete mellan kommuner och landsting tidigare och därför har jag tagit initiativ till att kommunpolitiker och landstinget träffas. Jag utesluter inte alls att vi i framtiden kommer att vara inne i samverkansmodellen men vi måste börja bygga vårt samarbete kring konkreta frågor än en administrativ påbyggnad.

Läs hela intervjun på Kulturnytts hemsida:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=478&artikel=5402364

Annonser

%d bloggare gillar detta: