Unga liberala ekonomer har haft uppstartsmöte

by

På initiativ av Carl B Hamilton, Christer Nylander, Kira Repka och ekonomer från Liberala ungdomsförbundet har en gemensam arbetsgrupp, med mål att diskutera och utveckla Folkpartiets ekonomiska politik skapats.  Första mötet var välbesökt och nu är målet att träffas flera gånger under året.

Under mötet diskuterades flera ekonomiska frågor. Lönespridningen och arbetslösheten var först på agendan, och följdes av fler intressanta frågor, däribland skattereform, avdrag och stabiliseringspolitik.

Unga liberala ekonomer

– Gruppen är ett föredöme för hur FP och LUF borde samarbeta. Att få träffas i en prestigelös miljö och diskutera sina hjärtefrågor tillsammans med partiets nyckelpersoner gör att svåra frågor får en chans att diskuteras djupare än vad som finns möjlighet till på landsmöten. Samtidigt tar vi  tillvara på den expertkompetens i ungdomsförbundet, säger André Nilsson, deltagare på mötet och distriktsordförande i LUF Storstockholm.

Nästa sammanträde kommer att äga rum i samband med att förslaget till nytt partiprogram presenteras. Förhoppningsvis kan det här bli ett permanent inslag i Folkpartiets ekonomiska idédebatt.

André Nilsson
Andre.nilsson@luf.se

Annonser

%d bloggare gillar detta: