SL-kort på tåg även i Nykvarn!

by
Lars-Erik Aili

Lars-Erik Aili
Gruppledare
Folkpartiet Nykvarn
larserikaili@gmail.com

Nykvarn ligger 30 minuter från Stockholm eller 17 minuter från Flemingsberg. Dessa tider gäller med de tåg som trafikerar Svealandsbanan. Det betyder att det är nära att bo i Nykvarn och pendla med tåg till Stockholm.

Det är också nära för de studenter som kan välja att bo i Nykvarn och studera vid Södertörns högskola i Flemingsberg. I Nykvarn finns också färdiga detaljplaner för både villor och flerfamiljshus. Det är nära till natur och friluftsliv för alla intresseområden.

Vad är då problemet? Nykvarn är den enda kommunen i Stockholms län som har spårförbindelse med tåg som inte omfattas av SL:s biljettsystem. Rusningstid morgon och kväll är turtätheten acceptabel med 30 minuterstrafik men dagtid och på kvällar är det två timmar mellan tågen.

Ett stort problem är och har varit förseningar och inställda tåg som har trasslat till det för pendlare. Turtätheten sägs nu ska kunna bli bättre med spårutbyggnaden i Stockholm och med den utbyggnad till dubbelspår som pågår bla i Strängnäs.

Folkpartiet i Nykvarn vill gärna bidra till att klara ut bostadssituationen för de många människor som flyttar in till storstockholmsområdet.  Vi vet att många tittar på boende i Nykvarn men backar ur när de ser de höga kostnaderna för tågresorna. Osäkerheter med tillförlitligheten spelar också in.

De som bor och pendlar från Nykvarn bör ha samma möjligheter och kostnader för pendlingsresor som övriga medborgare i Stockholm län. En viktig förutsättning är att SL:s månadskort även ska gälla på tåget mellan Nykvarn och Stockholm.

Lars-Erik Aili

 

Annonser

%d bloggare gillar detta: