260000 stockholmare kan tänka sig lokala uppdrag

by

Öppna nomineringar i Stockholms län till landstinget och kommunerna har startat! Idag skriver Erik Ullenhag på SVD Brännpunkt att nu kan alla stockholmare föreslå de personer de vill se som kandidater för Folkpartiet i landstinget och kommunerna.

Öppna nomineringar

Vi vet att det finns stort intresse för lokala samhällsfrågor bland de drygt 1,6 miljoner stockholmare som är valbara till politiska uppdrag och skulle få rösta om det vore val idag. Undersökningar visar att var sjätte invånare kan åta sig politiska uppdrag om de får frågan.

Det betyder att det finns flera än 260000 invånare i länet som är mycket intresserade av att engagera sig i lokalpolitiken. Rekryteringspotentialen är enorm om Folkpartiet får in många förslag på samhällsengagerade och duktiga personer.

Tyvärr har de politiska partierna hittills varit för dåliga på att nå fram till alla de samhällsintresserade. Det är därför Folkpartiet nu prövar den nya given med Öppna nomineringar.

Ni som vill förändra i Stockholms län får nu ett gyllene tillfälle att nominera er själva till Folkpartiet eller föreslå andra personer ni vill se som era förtroendevalda.

Eller för att formulera om John F Kennedys bevingade ord ”fråga inte vad ditt land kan göra för dig, fråga vad du kan göra för ditt land.”

Fråga inte vad din kommun kan göra för dig. Föreslå istället de personer du vill se som dina företrädare i din kommun och i landstinget.

Annonser

%d bloggare gillar detta: